Saatin tiktaklarından başka sesin çıkmadığı odadaki gerginlik elle tutulacak kadar yoğundu sanki. Emma, bakan ama görmeyen gözlerini pencereden dışarı, karşıdaki sahanın ışıklarına dikmiş, elleri ceketinin ceplerinde, heykel misali kıpırtısız duruyordu. Kimberly, masanın yanındaki sandalyelerden birine yığılmış, dirseklerini masaya dayamış ve başını ellerinin arasına almıştı.
Birkaç dakika önce, karşılıklı konuşmaları iğnelemeye ve iğnelemelerin de tartışmaya dönerek büyüdüğü şiddetli bir kavga yaşamışlardı. Sebep çok basitti. Onceki gece Emily bir mektup almıştı. Hogwarts'a müdüre olmuştu. Fakat Hogwarts'a geldiğinde yanlız olmadığını anlamış ve birlikte çalışacağı kişinin Kimberly olduğunu öğrendi. Şimdi Müdür odası denilen yerde öylece birbirlerini bekliyorlardı. Konuşmak için can atıyordu Emily. Fakat kelimeler yetmiyordu anlatmak istediklerine. Emily daha fazla kendini tutamayıp yüreğinde kabaran öfkeyi tekrar kusmaya başladı Kimberly'e:
"Nasıl oldu bilmiyorum, ama o lanet imzayı attım oraya işte. Bir sene boyunca birlikte çalışacağız ve sen okul dışındaki hiçbir kişisel problemini buraya taşımayacaksın. Özellikle taraf meselesini...! Hiçbir öğrenciye yanlış birşey aşılamaya kalkma. O küçücük yüreklere karanlığın ve korkunçluğun aşılanmasını istemem. Ve bunu yapmaya çalışan karşısında beni bulur...!!"
İçindeki öfkeye hakim olamamıştı işte. Herşeyi söylemişti. Ama içinde en ufak bir pişmanlık yoktu. Kararlıydı, o karanlık belalardan küçük yürekleri koruyacaktı...!
Kim geçen günkü şoku daha atlatamadan yeni bir şokla karşı karşıyaydı.Şok neden miydi?İşte karşısında duruyordu şokun nedeni...Sebep basitti.Hogwartsa müdireolarak atanmıştı .Nasıl olduysa?Bu genç yaşına rağmen nası müdire olmuştu hayreet!!!...Gerçeten yanlış bir seçim olmuştu bu Kim ve müdirelik...Uzaktan yakıdan bir alakası olmazdı çünkü zaten o herzman kötü taraftandı lordun tarafından ama bir kaç kişi hariç kimse bilmiyordu bunu...Bir kaç kişi hariç ölüm yiyici değildi ama zümrüdü anka yoldaşlığındanda değidi ve hep lordun tavırlarını desteklemişti.Kötü olduğunu bilen 3 kişi vardı lord ve lady ve şimdikarşısında duran açık kahverengi saçlı , uzun boylu orta kilolu kız şokun sebide buydu işte...O da Kimle beraber müdire olarak atanmıştı.Şimdi ikiside boş boş etrafa bakıyorlardı.Ortama büyükbir sessizlik hakim olmuştu.Nu Kim'i kasmıştı biraz.Bir akç dakika sora -buna belkide birkaç yağmurlu soğuk gün diebiliriz.-Kız ağzını açtı.Kimberly bir şey söyleyemiyordu bari o bir kaç şey söyleyebilseydi... "Nasıl oldu bilmiyorum, ama o lanet imzayı attım oraya işte. Bir sene boyunca birlikte çalışacağız ve sen okul dışındaki hiçbir kişisel problemini buraya taşımayacaksın. Özellikle taraf meselesini...! Hiçbir öğrenciye yanlış birşey aşılamaya kalkma. O küçücük yüreklere karanlığın ve korkunçluğun aşılanmasını istemem. Ve bunu yapmaya çalışan karşısında beni bulur...!!"ne diordu bu kız bunu da nereden çıkarmıştı ki??.Öğrencileri ölüm yiyen olarak mı yetiştireceğini düşünüyordu Kim'in?Kimde artık susamayacapğını farketip böğürmeye başladı "Ne diyorsun sen herkes istediği tarafı seçecektir merak etme ilerde ölüm yiyen olmak isteyende olur!Ne sanıyorsun öğrencilerimi kin ve nefretle mi yetiştireceğimi mi Böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz Mrs. Watson gerçekten çok yazık ki!Onların küçük temiz yüreğinin bunlara dayanabileceğini sanmıyorum.Hem benim kişisel problemlerim falanda yok .Bunları söylediğine görede senin olması gerekir.Şimdi tartışmayı kesip ortak bir karar bağlamalıyız her şeyi...Ben Rawnclaw'ı alıyorum ve İksir Rrofesörü olacağım sen ?dedi biraz rahatlamıştı.Ve artık kıza bakamıyordu.Odanın döşemelerindeydi gözleri..Kalın ve eski döşemelere takılmıştı...
"Ne diyorsun sen herkes istediği tarafı seçecektir merak etme ilerde ölüm yiyen olmak isteyende olur!Ne sanıyorsun öğrencilerimi kin ve nefretle mi yetiştireceğimi mi Böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz Mrs. Watson gerçekten çok yazık ki!Onların küçük temiz yüreğinin bunlara dayanabileceğini sanmıyorum.Hem benim kişisel problemlerim falanda yok .Bunları söylediğine görede senin olması gerekir.Şimdi tartışmayı kesip ortak bir karar bağlamalıyız her şeyi...Ben Rawnclaw'ı alıyorum ve İksir Rrofesörü olacağım sen ?
Öfkesi bütün bedenini sarsıyordu adeta. Ardına bakmadan koşmak uzaklara gitmek istiyordu. Duydukları içine biraz su serpmiş olsada kendini hiç rahat hissetmiyordu. Tartışmayı daha fazla uzatma yanlısı değildi. Ama bu konuyuda burda kapatmayacaktı. İkiside iplerin kopma noktasındaydı. Her ne kadar geri adım atanın kendisi olmasını istemese de konuşmalarına şöyle devam etti:
" Tamam ben de Gryffindor'u alıyorum, ayrıca Karanlık Sanatlara Karşı Savunma...Umarım hiçbir binada sorun yaşamayız...Umarım..."
Ayaklarını sürüyerek masasının başına geçti. Ortayı bir sessizlik kaplamıştı. Emma basit bir bilek hareketiyle sıkı mühürlü bir parşomeni açtı. Asasını tekrardan salladı ve isimlerini yazdı listeye istemeye istemeye. İçindeki öfke yavaş yavaş diniyordu. Kimberly' e bakmadan:
"Gördüğün gibi isimlerimizi ekledim ve galiba bi sorun kalmadı. Sorunsuz bir yıl dileğiyle"
dedi. Şimdi Kimberly'e o korkunç bakışlarından birini fırlatmıştı. Elindeki parşomenin bir kopyasını da Kimberly'e verdi ve beklemeye başladı.